Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Művei képes leírás: Mrs. - Tíz [2. oldal]
részletek »

Művei: Mrs. - Tíz [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: agathachristie.tlap.hu » Művei
Keresés
Találatok száma - 24 db
Mrs. McGinty halott - Mrs. McGinty's Dead

Mrs. McGinty halott - Mrs. McGinty's Dead

A híres sorozat eme tagja ezúttal Mrs. McGinty történetét és halálának körülményeit rejti magában... Lehetséges-e, hogy valaki a padló alatt rejtegetett harminc fontjáért megöljün egy öreg takarítónőt? Gyanús rablógyilkosság ez a kitűnő Hercule Poirot-nak.

Nemezis - Nemesis

Nemezis - Nemesis

Alig másfél év telt el azóta, hogy Marple kisasszony megoldott egy bizonyos rejtélyt az Antillákon, s ezzel sikerült néhány ifjú hölgy életét megmentenie. 'Nyomozótársa', a goromba, de aranyszívű Mr. Rafiel időközben meghalt, ám ügyvédei útján, levélben utólag még megkéri az öregkisasszonyt: göngyölítsen fel (neki teendő személyes szívességként) egy újabb bűnügyet. Azt azonban, hogy miről volna szó, nem részletezi.

Nyílt kártyákkal - Cards on the Table

Nyílt kártyákkal - Cards on the Table

Mivel nem szeretném, ha hűséges olvasóim utál­kozva hajítanák félre ezt a könyvet, előre figyelmeztetem őket: ez nem az a fajta detek­tívhistória. Itt mindössze négy induló van, akik közül, a körülmények megfelelő összjátéka foly­tán, bármelyik elkövethette a bűntényt.

Öt kismalac - Five Little Pigs

Öt kismalac - Five Little Pigs

Poirot mestert egy szép napon egy elegáns fiatal hölgy, bizonyos Carla Lemarchant keresi fel, és különleges üggyel bízza meg. Carla édesanyját gyilkosságért életfogytiglani börtönre ítélték, s röviddel büntetésének megkezdése után meghalt - az áldozat pedig nem volt más, mint Carla édesapja, Amyas Crale, a híres festő. Tizenhat esztendő telt el a híres bűnügy óta. Carla közben nagykorú lett, megtudta szüleinek tragikus történetét, és elhatározta, hogy kideríti anyja ártatlanságát.

Részletes regényleírások

Részletes regényleírások

Ezen a wikipedia oldalon megtalálhatjuk Agatha Christie harminchat regényeinek részletes leírását. Némelyik regénynél a cselekmény részletei is pontosan le vannak irva és akár a végkifejlet is szerepelhet!

Tíz kicsi néger - Ten Little Niggers

Tíz kicsi néger - Ten Little Niggers

Egy sziget körül mindig van valami varázslatos: már maga a 'sziget' szó is fölkelti az ember fantáziáját. Elveszítjük a kapcsolatot a külvilággal: egy szigetnek megvan a maga külön világa. S lehet, hogy ebből a világból nincs is visszatérés.

Tíz kicsi néger - Ten Little Niggers

Tíz kicsi néger - Ten Little Niggers

Az Agatha Christie-regény alaptörténete tíz emberről szól, akik össze vannak zárva egy szigeten, anélkül, hogy kiszabadulhatnának onnan, s eközben mindegyiküket sorban eléri a halál. Ebben a helyzetben a szereplők nem tehetnek mást, mivel mindannyiuk számára világossá válik, hogy előbb vagy utóbb bekövetkezik a haláluk, mint hogy a halálhoz mérjék az idejüket.

Tuti menü