Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Művei képes leírás - Agatha Christie.tlap.hu
részletek »

Művei - Agatha Christie.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: agathachristie.tlap.hu » Művei
Keresés
Találatok száma - 24 db
A harmadik lány - Third Girl

A harmadik lány - Third Girl

Poirot-hoz különös látogató érkezik: Norma Restarick, aki azzal keresi meg a felügyelőt, hogy lehetséges, hogy megölt valakit. Többet azonban nem lehet megtudni róla, mert amilyen gyorsan érkezik, olyan hirtelen tűnik el. Csupán a véletlen játéka, hogy Ariadne, a felügyelő barátja éppen abban a háztömbben lakik, ahol Norma...

A kutya se látta

A kutya se látta

Hercule Poirot éppen reggeli postáját olvasgatja. Hastings kapitány meglepődik rajta, hogy egy levelet egymás után kétszer is végigfut. Megkérdezi, ki írta és miről van benne szó, mire a belga detektív átnyújtja. Hastings mérges lesz: hisz a levél nem is szól semmiről! Miss Emily Arundell, minden kétséget kizáróan egy vénlány, Poirot segítségét kéri. Poirot nem habozik, és nemsokára útra kél. Miss Arundell házán ,,Eladó vagy kiadó' tábla lóg. Ki - derül ugyanis, hogy nemrégiben meghalt. És mivel Agatha Christie szövi a mese szálát, sejthetjük, hogy nem természetes halállal. Poirot-t ez alkalommal nemcsak kis szürke sejtjei vezetik nyomra, hanem egy kedves foxterrier is.

A titkos ellenfél - The Secret Adversary

A titkos ellenfél - The Secret Adversary

1915. március 7-én torpedótalálat érte a Lusitánia nevű hajót. A menekülésre váró fiatal amerikai lányt, Jane Finnt azzal a kéréssel szólítja meg ismeretlen útitársa, hogy hazafias kötelességből juttasson el egy nagyon fontos dokumentumot Londonba, az amerikai nagykövetségre...

A titokzatos Kék Vonat - The Mystery of the Blue Train

A titokzatos Kék Vonat - The Mystery of the Blue Train

Nincs is kedvezőbb helyszín egy rabláshoz, mint a -milliomosok vonatának- nevezett Kék Vonat. Azonban azzal senki sem számolt, hogy a vonaton utazik a világ egyik legjobb magándetektívje, Hercule Poirot is.

A titokzatos stylesi eset -The Mysterious Affair at Styles

A titokzatos stylesi eset -The Mysterious Affair at Styles

Az első világháború alatt játszódó regény színhelyére, a stylesi kastélyba hívja barátját sok-sok év elteltével az elaggott, de korántsem szenilis Poirot a Fűggöny-ben és az őszbe csavarodott, de változatlanul romantikus lelkű Hastings, mint mindig, most is hűségesen engedelmeskedik dicső barátjának.

Agatha Christie - ebook

Agatha Christie - ebook

Online könyveink között rengeteg Agatha Christie könyvet talál. Agatha Christie első regényét, A titokzatos styles-i esetet 1920-ban adták ki, ebben a történetben mutatta be az olvasóknak Hercule Poirot-t, aki azután hosszú időn át, összesen 33 regényben és 54 novellában szerepelt. A másik ismert szereplője Miss Marple, aki A kedd esti klubban (The Tuesday Night Club) szerepelt először, és akit olyan nőkről formált meg, mint saját nagymamája és az ő régi barátnői.

Agatha Christie művei időrendben

Agatha Christie művei időrendben

Agatha Christie (1890. szeptember 15. - 1976. január 12.) angol írónő, a krimi koronázatlan királynője. Mary Westmacott álnéven romantikus regényeket is írt, de az utókor számára inkább mintegy 80 detektívregénye és nagy sikereket arató West End-i színpadi darabjai miatt emlékezetes. A Guinness Book of World Records szerint Christie - William Shakespeare mellett - a világ minden idők legtöbb eladott könyvét elérő író. Csak a Biblia ért el magasabb eladott példányszámot.

Az ABC-gyilkosságok - The A.B.C. Murders

Az ABC-gyilkosságok - The A.B.C. Murders

Hercule Poirot, a nyugalomba vonult mesterdetektív egy szép nyári napon különös levelet kap. Az önmagát ABC-nek nevező levélíró felhívja a detektív figyelmét arra, hogy egy Andover nevű városban június 21-én bűntény fog történni. S valóban: a megadott napon és a megnevezett városban megölnek egy A betűvel kezdődő nevű nőt.

Az órák - The Clocks

Az órák - The Clocks

Sheila Webb hivatásos gyors- és gépírónő. A Wilbraham Crescenten lakó Miss Pebmarsh személyesen őt kérte telefonon az irodától, így Sheila elindul. 'Nyisson csak be', szólt az utasítás. Be is nyit, bemegy a nappaliba, ahol egy csomó órát talál - meg egy hullát. Ekkor ér haza Miss Pebmarsh, aki majdnem rálép a halottra, mert... vak. És esküszik rá, hogy ő nem rendelt gépírónőt....

Hirdetés
És eljő a halál... - Death Comes as the End

És eljő a halál... - Death Comes as the End

4000 évvel ezelőtt Egyiptomban... Imhotep, a ká-pap, kiterjedt család feje. Régóta özvegy, és most memphiszi útján szert tett egy fiatal és gyönyörű ágyasra. Úgy gondolja, a családnak vele kellene örvendeznie - de Nofret rövid idő alatt meg gyűlölteti magát, és összeugrasztja a családtagokat. A két felnőtt fiú házassága megrendül. A szegény rokon, aki Imhotep jóakaratának hála él velük, feltűnően szaglászni kezd mindenki után, és Noíret besúgójává válik. A Memphiszből érkezett írnok rokon látszólag a család oldalán áll, de ki tudja, valójában mi vezérli? Amikor Nofret lezuhan a sziklaösvényről, titokban mindenki fellélegzik. De aztán felmerül a kellemetlen kérdés: valóban baleset történt?

Gloriett a hullának - Dead Man's Folly

Gloriett a hullának - Dead Man's Folly

Az a bizonyos gloriett (amolyan görögös oszlopokkal kerített, kilátóféle) a Nasse-kastély hatalmas parkjában magasodik. A kastély ura Sir George Stubbs és bájos, de kissé ütődött neje, Hattie nagyszabású ünnepséget kíván rendezni...

Gyilkosság meghirdetve - A Murder is Announced

Gyilkosság meghirdetve - A Murder is Announced

Különös újsághirdetés zavarja meg Chipping Cleghorn lakóinak életét. 'Ezúton tudatjuk, hogy október 29-én, pénteken du. fél hétkor a Little Paddocksban gyilkosság lesz elkövetve. Minden külön értesítés helyett' - közli a helyi újság.

Halál a felhők között - Death in the Clouds

Halál a felhők között - Death in the Clouds

Beszállás! A Prometheus utasszállító repülőgép rögtön indul Párizsból Croydonba! Huszonegy utas és két légiutas-kísérő elfoglalja a helyét, és a gép a magasba emelkedik. Két kabinjából a hátsóban vegyes társaság gyűlik össze: angol fodrász kislány, francia régészek, angol fogorvos, két arisztokrata hölgy, francia öregasszony - és egy nagy bajszú kis belga...

Ház a világ végén - Peril at End House

Ház a világ végén - Peril at End House

Poirot egyik bravúros nyomozását mutatja be Agatha Christie-nek ez a viszonylag korai regénye, ami a belga mesterdetektív régi ismerőseinek azért is érdekes, mert némiképp más figurával találkozhatnak benne, mint a későbbi klasszikus Poirot-történetekben.

Holttest a könyvtárszobában - The Body in the Library

Holttest a könyvtárszobában - The Body in the Library

Vajon ki volt ez a fiatal lány és kinek állhatott útjában? Hogy került Bantry ezredes és felesége szobájába, amikor a házban senki sem ismerte? Mik voltak a halál pontos körülményei? Mindenről csak annyit árulhatok el, hogy aki szereti Agatha Christie regényeit, az ebben sem fog csalódni...

Királyok és kalandorok

Királyok és kalandorok

Egy botrányt keltő emlékirat kéziratát és egy ismeretlen asszony szerelmes leveleit veszi át Anthony Cade Afrikában egyik barátjától. Mindkettőt Londonba kell vinnie, az egyiket eljuttatni rendeltetési helyére, a másikat visszaadni a feladónak.

Macska a galambok között - Cat Among the Pigeons

Macska a galambok között - Cat Among the Pigeons

Egy kis közel-keleti ország felvilágosult uralkodója a lázadók elől repülőgépen menekül; családi kincseit azonban biztos helyre rejti, hogy kijuttathassa az országból, ha ő netán szerencsétlenül járna. Egy előkelő angliai leánynevelő intézetben sorra-rendre teszik el láb alól a tanárnőket. És hogy a két szál hogyan fonódik össze? És hogy kicsoda-micsoda a -macska-, aki beszabadul a galambok - azaz a leányintézet leánykái - közé? Ezekre a kérdésekre és még sok egyébre is fény derül, természetesen a zseniális Hercule Poirot jóvoltából.

Tuti menü