Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Miss Jane Marple képes leírás - Agatha Christie.tlap.hu
részletek »

Miss Jane Marple - Agatha Christie.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: agathachristie.tlap.hu » Miss Jane Marple
Keresés
Találatok száma - 6 db
Fegyvere a kötőtű

Fegyvere a kötőtű

Vidéki angol kúriák, viktoriánus hangulat, levendulaillat, ötórai tea és vajas sütemény: más vénkisasszony ilyen környezetben békésen kötögetne, de Miss Marple-nek ez nem elég. Agatha Christie legendás amatőr nyomozónője sosem menne nyugdíjba: ha bűntényekről és logikai feladványokról van szó, frissebb, mint egy tizenéves.

Itt az új Miss Marple!

Itt az új Miss Marple!

Az m1-en látható a 2007-ben készült új Miss Marple-sorozat. Azt nem állítom, hogy Agatha Christie forogna a sírjában,de azért... Az első,ami szerintem botrányos: az eredeti történetek végtelen alkotói szabadságot tükröző átírása.

Kin áll a legjobban a kötött kardigán?

Kin áll a legjobban a kötött kardigán?

Miss Marple sem marad ki összeállításaink sorából. Összesen nyolc színésznő vállalkozott rá, hogy vásznon életre kelti Agatha Cristie kedves öreg hölgyét, aki miközben buzgón csattogtatja kötőtűit, passzióból még megold néhány bűnügyet. Hogy ki hozta legjobban az ártatlannak tűnő, ámde veszélyes nénikét? Jöjjenek kedvenc Marple-színésznőink.

Miss Marple

Miss Marple

Jane Marple, avagy Miss Marple Agatha Christie több regényének szereplője. A kitalált St. Mary Meadben él (a falu nevének jelentése: Szűzmáriarét). Christie anyai nagyanyjáról mintázta, aki szintén rózsaszínű és fehér öreg hölgy volt, s bár a legvédettebb viktoriánus életet élte, mindig úgy tűnt, hogy közeli ismerőse az emberi gonoszság mélységeinek. (...) Derűs kedélye ellenére mindig mindenről és mindenkiről a legrosszabbat feltételezte, és az általában - majdhogynem ijesztő pontossággal - be is bizonyosodott.

Miss Marple - Geraldine Mcewan

Miss Marple - Geraldine Mcewan

Tudom sokan kritizálják, de nekem Miss Marple Geraldine Mcewan, aki nagyon jól játssza a fontoskodó, motringfonalakkal bajlódó, időskorú vénkisasszony szerepét, aki mindig mindenbe beleüti az orrát, láb alatt van, és mindenkiről egy öreg ezredes, egy csapodár szolgáló, vagy egy maszatos kisfiú jut eszébe. Nem is sejtjük sokszor milyen fontosak is ezek a párhuzamok.

Ms. Marple széria mizéria

Ms. Marple széria mizéria

Miután megveszekedett Agatha Christie-rajongó vagyok, igyekszem a film-adaptációkat is begyűjteni. Ha és amennyiben a forgalmazók átgondolatlan és felelőtlen viselkedése ezt egyáltalán valamennyire lehetővé teszi. Márpedig úgy néz ki: Miss Marple esetében sikerült elérniük, nehogy véletlenül a tizenkét Miss Marple regény mindegyikéhez egyazon teljes sorozatban hozzáférhessünk.

Tuti menü