Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Agatha Christie linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Nyaraló - Tíz [5. oldal]
részletek »

Agatha Christie képes leírás: Nyaraló - Tíz [5. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: agathachristie.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 84 db
Nyaraló gyilkosok - PC játék

Nyaraló gyilkosok - PC játék

Korábban nem nagyon értettem, miért jó olyan nyomozós-kalandjátékot készíteni, amely egy klasszikus krimit dolgoz fel, hiszen aki olvasta a könyvet, vagy látta a filmet, úgyis tudja, hogy ki a gyilkos, mi a rejtély. Ezt a kérdést lassan az Agatha Christie brand tulajdonosai is feltették maguknak, és így a Nyaraló gyilkosokat egy kissé megbolondítva, átírva tálalták nekünk. Azért nem kell lényeges különbséget várni a végkifejletben!

Nyílt kártyákkal - Cards on the Table

Nyílt kártyákkal - Cards on the Table

Mivel nem szeretném, ha hűséges olvasóim utál­kozva hajítanák félre ezt a könyvet, előre figyelmeztetem őket: ez nem az a fajta detek­tívhistória. Itt mindössze négy induló van, akik közül, a körülmények megfelelő összjátéka foly­tán, bármelyik elkövethette a bűntényt.

Nyomozás a krimi után

Nyomozás a krimi után

Egy közelmúltban készült felmérés szerint, amelyet az illinoisi egyetem kutatói készítettek, a nők több krimit olvasnak, mint a férfiak. A műfajt körüljáró sorozatunkat így nem is kezdhetnénk mással, mint a nő és krimi szavakat tökéletesen egybeolvasztó, 120 éve született angol ikonnal.

Nyomozó szerepben Agatha Christie-vel

Nyomozó szerepben Agatha Christie-vel

2010. Szeptember 15-én 120 éve, hogy megszületett a világirodalom legsikeresebb detektívtörténeteinek szerzője Agatha Miller, ismert nevén Agatha Christie. Írni csak az első világháború után kezdett, alapozva a gyógyszerlaboratóriumi munkája során szerezett tapasztalataira. Első könyvét 1920-ban adták ki. Népszerű azonban csak 1926 után lett, miután megjelent Az Ackroyd-gyilkosság című krimije. S, hogy mennyire volt sikeres Agatha Christie, talán a Guinness Rekordok Könyvének összesítése mutatja: eszerint a Poirot- és Miss Marple-történetek Biblia és William Shakespeare művei után a legkeresettebbek és legolvasottabbak a világon.

Online könyv

Online könyv

Az oldalon e-könyveket, hangoskönyveket és képregényeket tölthetünk le. A kereső használatával egyszerüen megtalálhatjuk kedvenc szerzőnket vagy könyvünket. A szerzők életrajzát és a könyvajánlót is megtaláljuk az oldalon.

Osvát Katalin: A krimi királynője

Osvát Katalin: A krimi királynője

Agatha Christie ugyan nem írt önéletrajzot, de számos följegyzést készített, s ezek egységes mű formájában a halála után meg is jelentek. Osvát Katalin könyvének azonban vajmi kevés köze van a posztumusz autobiográfiához, hiszen a magyar szerzőnek egy, a köznapi életben egyszerű, mondhatni unalmas feleség és kövér nagymama portréját kellett volna megrajzolnia. Így hát nem tehetett mást, mint a kevéske és lapos életrajzi anyagot földúsította az írónő műveiből vett izgalmas részletekkel.

Öt kismalac - Five Little Pigs

Öt kismalac - Five Little Pigs

Poirot mestert egy szép napon egy elegáns fiatal hölgy, bizonyos Carla Lemarchant keresi fel, és különleges üggyel bízza meg. Carla édesanyját gyilkosságért életfogytiglani börtönre ítélték, s röviddel büntetésének megkezdése után meghalt - az áldozat pedig nem volt más, mint Carla édesapja, Amyas Crale, a híres festő. Tizenhat esztendő telt el a híres bűnügy óta. Carla közben nagykorú lett, megtudta szüleinek tragikus történetét, és elhatározta, hogy kideríti anyja ártatlanságát.

Poirot  David Suchet-féle tv-Sorozat

Poirot David Suchet-féle tv-Sorozat

Kedvenc sorozatom már sok hosszú éve, a kiváló brit alkotás, Poirot történetei. (Dame) Agatha Christie a kitalálója a furcsa piperkőc belga detektívnek, aki a kiváló angol írónő több híres regényének és novellájának főhőse.

Receptkönyv krimirajongóknak

Receptkönyv krimirajongóknak

A tavalyi Agatha Christie évfordulóra rendesen felkészült az Európa kiadó. Megjelentek a legnépszerűbb Christie regények, új fordítások láttak napvilágot, receptfüzettel stb... Az igazi nagyság jele, hogy 120 évvel az írónő születése után is hány bőrt lehet lehúzni róla.

Hirdetés
Részletes regényleírások

Részletes regényleírások

Ezen a wikipedia oldalon megtalálhatjuk Agatha Christie harminchat regényeinek részletes leírását. Némelyik regénynél a cselekmény részletei is pontosan le vannak irva és akár a végkifejlet is szerepelhet!

Sir Peter Ustinov - Poirot

Sir Peter Ustinov - Poirot

A sokoldalú Ustinovot a Forró milliók társírójaként 1968-ban a legjobb eredeti forgatókönyv kategóriában jelölték Oscar-díjra. Sokak emlékezetében detektívként marad meg: több filmen játszotta Hércule Poirot-t, Agatha Christe különc, fura bajszú teremtményét.

Színpadon Agatha Christie művei

Színpadon Agatha Christie művei

A The Agatha Christie BBC Murders című előadást a legendás krimiírónő négy rádiójátékán alapul, de átalakították teljes színpadra jelmezekkel és díszletekkel. A show várhatóan 2011-ra jut el a Broadway-re, az európai bemutatókról még semmit nem tudni.

The Official Agatha Christie website

The Official Agatha Christie website

Welcome to the official Christie community and home of the Queen of Crime where you can read all about her life and works and discuss all things Christie... The Official Agatha Christie website. Find out all about the world's best-selling author, play games, search her stories and chat to other Christie fans!

Tíz kicsi indián

Tíz kicsi indián

Mr. Lucky meghívására 20 ismeretlen ember érkezik Afrika egy eldugott falujába, ahol a világtól teljesen elzártan fognak eltölteni néhány napot. Ismeretlen meghívójuk nem jelenik meg a fogadásukra, egy hangüzenet érkezik helyette, melyben mindannyiukat gyilkossággal vádolja... Agatha Christie talán egyik legismertebb regénye többszörös metamorfózison esett át, a regényt színdarab, hangjáték, majd a celluloid változat követte.

Tíz kicsi néger - Ten Little Niggers

Tíz kicsi néger - Ten Little Niggers

Egy sziget körül mindig van valami varázslatos: már maga a 'sziget' szó is fölkelti az ember fantáziáját. Elveszítjük a kapcsolatot a külvilággal: egy szigetnek megvan a maga külön világa. S lehet, hogy ebből a világból nincs is visszatérés.

Tíz kicsi néger - Ten Little Niggers

Tíz kicsi néger - Ten Little Niggers

Az Agatha Christie-regény alaptörténete tíz emberről szól, akik össze vannak zárva egy szigeten, anélkül, hogy kiszabadulhatnának onnan, s eközben mindegyiküket sorban eléri a halál. Ebben a helyzetben a szereplők nem tehetnek mást, mivel mindannyiuk számára világossá válik, hogy előbb vagy utóbb bekövetkezik a haláluk, mint hogy a halálhoz mérjék az idejüket.

Tuti menü