Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Agatha Christie linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Itt - Nemezis [4. oldal]
részletek »

Agatha Christie képes leírás: Itt - Nemezis [4. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: agathachristie.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 84 db
Itt az új Miss Marple!

Itt az új Miss Marple!

Az m1-en látható a 2007-ben készült új Miss Marple-sorozat. Azt nem állítom, hogy Agatha Christie forogna a sírjában,de azért... Az első,ami szerintem botrányos: az eredeti történetek végtelen alkotói szabadságot tükröző átírása.

Jó könyv - Agatha Christie

Jó könyv - Agatha Christie

Ez az oldal azért jött létre, hogy ha olvastál egy jó könyvet, másokkal is megoszhasd. Itt találsz információkat Agatha Christie életéről, regényeiről, novelláiról, verses köteteiről és a könyveiben előfoduló híres szereplőkről.

Kié a legtökéletesebb bajusz?

Kié a legtökéletesebb bajusz?

Agatha Christie születésnapján Poirot megszemélyesítőinek nyomába eredtünk. Kié a legpöndörebb bajusz? A legszebb tojásfej? Melyik volt a legelbaltázottabb regényadaptáció? És mi közük van a japánoknak a tojásfejű belgához? Mindenre fény derül.

Kin áll a legjobban a kötött kardigán?

Kin áll a legjobban a kötött kardigán?

Miss Marple sem marad ki összeállításaink sorából. Összesen nyolc színésznő vállalkozott rá, hogy vásznon életre kelti Agatha Cristie kedves öreg hölgyét, aki miközben buzgón csattogtatja kötőtűit, passzióból még megold néhány bűnügyet. Hogy ki hozta legjobban az ártatlannak tűnő, ámde veszélyes nénikét? Jöjjenek kedvenc Marple-színésznőink.

Királyok és kalandorok

Királyok és kalandorok

Egy botrányt keltő emlékirat kéziratát és egy ismeretlen asszony szerelmes leveleit veszi át Anthony Cade Afrikában egyik barátjától. Mindkettőt Londonba kell vinnie, az egyiket eljuttatni rendeltetési helyére, a másikat visszaadni a feladónak.

Laura Thompson - Agatha Christie, Egy angol rejtély

Laura Thompson - Agatha Christie, Egy angol rejtély

Megannyi váratlan fordulat, rejtélyes, máig felderítetlen szálak, és egy kivételes karakter a főszerepben: Agatha Christie, minden idők legolvasottabb írónője. A krimikirálynő életéről több mű is megjelent, ebben az átfogó életrajzban azonban Laura Thompson a család engedélyével először tesz közzé soha nem publikált dokumentumokat, levélrészleteket és naplóbejegyzéseket, melyek alapján nemcsak az életrajz eseményeit pontosítja, de megrajzolja egy, a kora társadalmi konvencióit merészen figyelmen kívül hagyó asszony alakját, és fényt derít Agatha Christie karaktereinek, regényeinek életrajzi forrásaira is. A könyv olvasmányos, magával ragadó stílusa az írónő munkáit idézi, a kötetet pedig izgalmas képanyag egészíti ki, részben először publikált fotókkal a családi albumokból, igazi csemege minden rajongónak!

Lehet-e szeretni Hercule Poirot-t?

Lehet-e szeretni Hercule Poirot-t?

A Halál a Níluson fondorlatos gyilkosság átlagos szerelmi történet köré szőve. A gazdag, gyönyörű örökösnő, Linnet Ridgeway beleszeret Jacqueline de Bellefort szegény sorú jegyesébe, Simon Doyle-ba. Pár hónap múlva az újdonsült szerelmesek összeházasodnak, amibe Jacqueline nem bír belenyugodni. Ezért elhatározza: mindenhova követni fogja őket. Többek között egy nílusi hajóútra is, ahol aztán bekövetkezik az a bizonyos gyilkosság, amelynek elkövetőjét az éppen a hajón tartózkodó Hercule Poirot-nak kell felderítenie, majd lelepleznie. És megállítani a vele elszabaduló poklot.

Macska a galambok között - Cat Among the Pigeons

Macska a galambok között - Cat Among the Pigeons

Egy kis közel-keleti ország felvilágosult uralkodója a lázadók elől repülőgépen menekül; családi kincseit azonban biztos helyre rejti, hogy kijuttathassa az országból, ha ő netán szerencsétlenül járna. Egy előkelő angliai leánynevelő intézetben sorra-rendre teszik el láb alól a tanárnőket. És hogy a két szál hogyan fonódik össze? És hogy kicsoda-micsoda a -macska-, aki beszabadul a galambok - azaz a leányintézet leánykái - közé? Ezekre a kérdésekre és még sok egyébre is fény derül, természetesen a zseniális Hercule Poirot jóvoltából.

Magyar Agatha Christie-olvasók oldala

Magyar Agatha Christie-olvasók oldala

Az oldalon megtalálható minden információ, amely az írónő pályafutásával kapcsolatos, illetve egy magyar Agatha Christie-olvasót érdekelhet: könyvinformációk, novellainformációk, színpadi művek információi, rádió- és tévéjátékok információi, néhány szó a kiadatlan művekről, a magyarul megjelent hangoskönyvekről, az összes magyar nyelven megjelent Agatha Christie-könyv kiadásának információi és megannyi más...

Hirdetés
Miss Marple

Miss Marple

Jane Marple, avagy Miss Marple Agatha Christie több regényének szereplője. A kitalált St. Mary Meadben él (a falu nevének jelentése: Szűzmáriarét). Christie anyai nagyanyjáról mintázta, aki szintén rózsaszínű és fehér öreg hölgy volt, s bár a legvédettebb viktoriánus életet élte, mindig úgy tűnt, hogy közeli ismerőse az emberi gonoszság mélységeinek. (...) Derűs kedélye ellenére mindig mindenről és mindenkiről a legrosszabbat feltételezte, és az általában - majdhogynem ijesztő pontossággal - be is bizonyosodott.

Miss Marple - Geraldine Mcewan

Miss Marple - Geraldine Mcewan

Tudom sokan kritizálják, de nekem Miss Marple Geraldine Mcewan, aki nagyon jól játssza a fontoskodó, motringfonalakkal bajlódó, időskorú vénkisasszony szerepét, aki mindig mindenbe beleüti az orrát, láb alatt van, és mindenkiről egy öreg ezredes, egy csapodár szolgáló, vagy egy maszatos kisfiú jut eszébe. Nem is sejtjük sokszor milyen fontosak is ezek a párhuzamok.

Mrs. McGinty halott - Mrs. McGinty's Dead

Mrs. McGinty halott - Mrs. McGinty's Dead

A híres sorozat eme tagja ezúttal Mrs. McGinty történetét és halálának körülményeit rejti magában... Lehetséges-e, hogy valaki a padló alatt rejtegetett harminc fontjáért megöljün egy öreg takarítónőt? Gyanús rablógyilkosság ez a kitűnő Hercule Poirot-nak.

Ms. Marple széria mizéria

Ms. Marple széria mizéria

Miután megveszekedett Agatha Christie-rajongó vagyok, igyekszem a film-adaptációkat is begyűjteni. Ha és amennyiben a forgalmazók átgondolatlan és felelőtlen viselkedése ezt egyáltalán valamennyire lehetővé teszi. Márpedig úgy néz ki: Miss Marple esetében sikerült elérniük, nehogy véletlenül a tizenkét Miss Marple regény mindegyikéhez egyazon teljes sorozatban hozzáférhessünk.

Murder on the Orient Express végigjátszás

Murder on the Orient Express végigjátszás

Az AWE Games 2005-ben kezdte meg Agatha Christie műveinek feldolgozását az egyik legismertebb mű, a Tíz kicsi néger (And Then There Were None) átiratával. A főtervező Lee Sheldon volt (ismert forgatókönyvíró, többek között olyan szériákhoz írt szkriptet, mint a Charlie angyalai vagy a Star Trek: The Next Generation), aki a krimikirálynő jogait gondozó Chorionnal egyeztetve készítette el az adaptációt, beépítve egy új szereplőt, akinek bőrében nyomoztunk, és egy új, alternatív befejezést. A játék kellemes volt, ám nem hibátlan, bőven volt mit kipofozni a következő felvonásra, mely jelen végigjátszás tárgya.

Nagymamám, Agatha Christie

Nagymamám, Agatha Christie

Nevető szőke fiatalember, csinos asszony, mosolygós nagymama és könyvébe mélyedő, kalapos úr ücsörög a megbarnult képen, egy hamisítatlan angol kúria előtt. Agatha Christie, a férje, Max Mallowan, a lánya, Rosalind és unokája, Mathew Pritchard. Boldog békeidőknek tűnnek, és Pritchard emlékei szerint valóban azok is voltak.

Német nyelvű Agatha Christie kötetek

Német nyelvű Agatha Christie kötetek

Német nyelvű bestseller kötetek, szerelmes, történelmi, család, kaland, ifjúsági... regények. Webáruházunkban érdeklődési körének megfelelően válogathat! Naponta bővülő kínálattal várjuk a könyvek szerelmeseit! Német nyelvű használt könyvkészletünket megtekintheti honlapunkon. Áruházunkban használt idegen nyelvű ( német és angol ) könyvek értékesítésével foglalkozunk. Várjuk szeretettel! Ízelítő a kedvelt szerzőkről, melyek megtalálhatóak áruházunkban: Bestsellers Nora Roberts, Stephen King, Cecelia Ahern, Iny Lorentz, Barbara Wood, Danielle Steel, Dan Brown, Jane Austen, Agatha Christie, John Grisham, Robert Ludlum, Wolfgang Hohlbein, S. Meyer, J. K. Rowling stb.

Nemezis - Nemesis

Nemezis - Nemesis

Alig másfél év telt el azóta, hogy Marple kisasszony megoldott egy bizonyos rejtélyt az Antillákon, s ezzel sikerült néhány ifjú hölgy életét megmentenie. 'Nyomozótársa', a goromba, de aranyszívű Mr. Rafiel időközben meghalt, ám ügyvédei útján, levélben utólag még megkéri az öregkisasszonyt: göngyölítsen fel (neki teendő személyes szívességként) egy újabb bűnügyet. Azt azonban, hogy miről volna szó, nem részletezi.

Tuti menü