Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Agatha Christie linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Előkerült - Interaktív [3. oldal]
részletek »

Agatha Christie képes leírás: Előkerült - Interaktív [3. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: agathachristie.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 84 db
Előkerült Agatha Christie magnószalagra diktált önéletrajza

Előkerült Agatha Christie magnószalagra diktált önéletrajza

A kincsekre Agatha Christie devoni házában bukkantak, ahol a regényírónő fél évszázaddal ezelőtt diktálta fel készülő önéletrajzát. A memoárkötet 1977-ben, már halála után megjelent, de a 27 félórás tekercsről senkinek sem volt tudomása, csak most botlott bele unokája, Matthew Prichard.

És eljő a halál... - Death Comes as the End

És eljő a halál... - Death Comes as the End

4000 évvel ezelőtt Egyiptomban... Imhotep, a ká-pap, kiterjedt család feje. Régóta özvegy, és most memphiszi útján szert tett egy fiatal és gyönyörű ágyasra. Úgy gondolja, a családnak vele kellene örvendeznie - de Nofret rövid idő alatt meg gyűlölteti magát, és összeugrasztja a családtagokat. A két felnőtt fiú házassága megrendül. A szegény rokon, aki Imhotep jóakaratának hála él velük, feltűnően szaglászni kezd mindenki után, és Noíret besúgójává válik. A Memphiszből érkezett írnok rokon látszólag a család oldalán áll, de ki tudja, valójában mi vezérli? Amikor Nofret lezuhan a sziklaösvényről, titokban mindenki fellélegzik. De aztán felmerül a kellemetlen kérdés: valóban baleset történt?

Fegyvere a kötőtű

Fegyvere a kötőtű

Vidéki angol kúriák, viktoriánus hangulat, levendulaillat, ötórai tea és vajas sütemény: más vénkisasszony ilyen környezetben békésen kötögetne, de Miss Marple-nek ez nem elég. Agatha Christie legendás amatőr nyomozónője sosem menne nyugdíjba: ha bűntényekről és logikai feladványokról van szó, frissebb, mint egy tizenéves.

Fény derült Agatha Christie titkára

Fény derült Agatha Christie titkára

Akinek az élete is krimikbe illett. Agatha Christie életének egyik legnagyobb rejtélyét fejtette meg egy most megjelent életrajz. A szerző szerint az írónő híres 11 napos eltűnése mögött egy különleges amnézia állt.

Gloriett a hullának - Dead Mans Folly

Gloriett a hullának - Dead Mans Folly

Agatha Christie történetében a híres nyomozó Poirot egy angol vidéki kastélyban nyomoz, hogy kiderítse ki gyilkolta meg a híres modellt. A nyomozás során fényt kell derítenünk indítékra, meg kell találnunk a bizonyítékokat, vagy rejtett üzeneteteket kell megfejtenünk.

Gloriett a hullának - Dead Man's Folly

Gloriett a hullának - Dead Man's Folly

Az a bizonyos gloriett (amolyan görögös oszlopokkal kerített, kilátóféle) a Nasse-kastély hatalmas parkjában magasodik. A kastély ura Sir George Stubbs és bájos, de kissé ütődött neje, Hattie nagyszabású ünnepséget kíván rendezni...

Gyilkosság meghirdetve - A Murder is Announced

Gyilkosság meghirdetve - A Murder is Announced

Különös újsághirdetés zavarja meg Chipping Cleghorn lakóinak életét. 'Ezúton tudatjuk, hogy október 29-én, pénteken du. fél hétkor a Little Paddocksban gyilkosság lesz elkövetve. Minden külön értesítés helyett' - közli a helyi újság.

Halál a felhők között - Death in the Clouds

Halál a felhők között - Death in the Clouds

Beszállás! A Prometheus utasszállító repülőgép rögtön indul Párizsból Croydonba! Huszonegy utas és két légiutas-kísérő elfoglalja a helyét, és a gép a magasba emelkedik. Két kabinjából a hátsóban vegyes társaság gyűlik össze: angol fodrász kislány, francia régészek, angol fogorvos, két arisztokrata hölgy, francia öregasszony - és egy nagy bajszú kis belga...

Halál a Níluson - Hidden Object játék

Halál a Níluson - Hidden Object játék

A játék célja: Poirot-nak a híres nyomozónak egy izgalmas gyilkossági rejtélyt kell megoldania, és meg kell találnia az elrejtett nyomokat, gyanúsítottakat kihallgatni. A játék során sok hasonlóságot fedezhetsz fel Agatha Christie: Halál a Níluson regényéhez. Találd meg az igazi gyilkost a nyomok alapján!

Hirdetés
Ház a világ végén

Ház a világ végén

Agatha Christie : Peril at End House Mon dieu! Hercule Poirot újra itt van! - Egy újabb gyilkos méretü rejtélyben ahol a cél a rejtett tárgyak felfedezése. A játék az oldalról letölthető.

Ház a világ végén - Peril at End House

Ház a világ végén - Peril at End House

Poirot egyik bravúros nyomozását mutatja be Agatha Christie-nek ez a viszonylag korai regénye, ami a belga mesterdetektív régi ismerőseinek azért is érdekes, mert némiképp más figurával találkozhatnak benne, mint a későbbi klasszikus Poirot-történetekben.

Hercule Poirot

Hercule Poirot

Hercule Poirot Agatha Christie angol krimiírónő több regényének és novellájának főszereplője, belga származású magándetektív. Poirot külseje nagyon jellegzetes. Alacsony termetű, tojásfejű, rendkívül díszes és ápolt bajuszú, macskazöld szemű férfi, akinek az öltözködése mindig kényesen elegáns. Szeret színpadiasan és titokzatosan viselkedni, amivel néha kétségbeesésbe kergeti barátját, Hastings kapitányt, illetve a Scotland Yard nyomozóját, Japp felügyelőt. Gyakran hivatkozik a kis szürke agysejtekre, mint segítőtársaira a bűnügyek megoldásában.

Hercule Poirot - Agatha Christie kis belgája

Hercule Poirot - Agatha Christie kis belgája

Szégyen, nem szégyen, nem tudok igazán sokat a belgákról. Királyságban élnek. (Egykor az egyik belga királylány, Stefánia a közkedvelt Sissi menye lett.) Az országuk kicsi, de jelentős és igazán európai. (Brüsszelről kinek ne jutna eszébe az Európai Unió?) Állítólag finom sört főznek és szeretnek kerékpározni. Vagy hollandul beszélnek, vagy franciául, utóbbi esetben vallonok, akik többségében még ma is katolikusok. Vajon Agatha Christie mennyit tudott róluk az 1910-es évek végén, amikor megalkotta Hercule Poirot, a zseniális, de különc belga nyomozó figuráját?

Hercule Poirot Karácsonya

Hercule Poirot Karácsonya

Gorston Hallban ünnepi készülődés zajlik. Simeon Lee, a házigazda gyermekei, rokonai társaságába Poirot-t is meghívja, mivel arra gyanakszik, hogy valaki meg akarja ölni. Poirot pedig elfogadja a meghívást, mivel szállodájában éppen rossz a fűtés. Néhány órával azután, hogy a házigazda megváltoztatta végrendeletét, valóban meggyilkolják, és néhány értékes gyémánt is eltűnik a házból. Poirot-nak sok gyanúsítottja van, főleg miután rájön, hogy az áldozat negyven évvel azelőtt eltette láb alól volt üzlettársát, így több embernek lehetett oka a bosszúállásra, mint gondolta volna.

Holmes, Poirot és Miss Marple még mindig tarol

Holmes, Poirot és Miss Marple még mindig tarol

A krimiirodalom örök, a szórakoztató iparban erősödő konkurencia ellenére őrzi piaci pozícióját Agatha Christie vagy Raymond Chandler. Az MR1-Kossuth Rádió összeállítása szerint Kovács-Korbel Katalin nagy krimifaló, még boltot is nyitott a krimirajongóknak, és mint a rádiónak mondta, a mai napig Sherlock Holmes, Poirot és Miss Marple a legnépszerűbb nyomozó.

Holttest a könyvtárszobában - The Body in the Library

Holttest a könyvtárszobában - The Body in the Library

Vajon ki volt ez a fiatal lány és kinek állhatott útjában? Hogy került Bantry ezredes és felesége szobájába, amikor a házban senki sem ismerte? Mik voltak a halál pontos körülményei? Mindenről csak annyit árulhatok el, hogy aki szereti Agatha Christie regényeit, az ebben sem fog csalódni...

Interaktív filmkatalógus

Interaktív filmkatalógus

Az oldal, ahol mindent megtudhatsz kedvenc filmeidről, színészeidről! Többek között: - Nézd meg, milyen filmeket mutatnak be a közeljövőben a magyar mozik. - Mely színészek ünneplik éppen ma születésnapjukat. - Szavazz a kedvenc filmeidre, színészeidre, hogy előrébb jussanak a toplistákban. - Állíts be színész-figyelőt kedvenc színészeidhez, hogy azonnal tájékoztathassunk téged róla, amint új filmje kerül katalógusunkba! - Olvasd el mások véleményét a fórumokon, és oszd meg te is véleményedet! Persze ezeken kívül még temérdek érdekes dolgot találsz az oldalon.

Tuti menü