Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Agatha Christie linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Agatha - Elbúcsúzik [2. oldal]
részletek »

Agatha Christie képes leírás: Agatha - Elbúcsúzik [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: agathachristie.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 84 db
Agatha Christie kvíz

Agatha Christie kvíz

Mennyit tudunk Agatha Christe-ről és a műveiről? Ebben a nagykvízben megtudhatjuk a választ! 50 kérdésre kell felelnünk de csak 5 életünk van és közben az idő is ellenünk dolgozik. Nos, kezdhetjük?...

Agatha Christie lebilincselő titkai

Agatha Christie lebilincselő titkai

Agatha Christie-nek elképesztő kultusza van még ma is: az egyik napilap pénteki melléklete dupla oldalon foglalkozik a szerzővel, az interneten rajongói klubja van, és televíziók adják a műveiből készült sorozatokat. Az olvasottsági listákon csak a Biblia és Shakespeare művei előzik meg.

Agatha Christie mama

Agatha Christie mama

Hasonlítani a hajnali piacra ballagó öregasszony stílusához lehet, aki az egész délelőttöt arra szánja (illetve amíg a piac ki nem ürül), hogy elmesélje, cifrázza, ragozza, a disznó vő miképpen csalta meg a lányát, hogyan torkollott a csalás erőszakba, hogyan oldotta meg végül is a helyzetet ő, az anyós, a maga meditatív zsenialitásával.

Agatha Christie mint történeti forrás

Agatha Christie mint történeti forrás

Még aki nem olvasott tőle egyetlen sort sem, az is sokat tud róla, és ismeri legendás figuráit. Huszonöt éve halt meg Hercule Poirot, Miss Marple és társai megálmodója, megannyi kacifántos bűnügyi történet kiagyalója. Ebből az alkalomból a londoni British Museumban kiállítást rendeztek, amelynek témája: Agatha Christie és a régészet. Az írónő és a tudomány kapcsolódásai azonban ezzel korántsem merülnek ki.

Agatha Christie művei időrendben

Agatha Christie művei időrendben

Agatha Christie (1890. szeptember 15. - 1976. január 12.) angol írónő, a krimi koronázatlan királynője. Mary Westmacott álnéven romantikus regényeket is írt, de az utókor számára inkább mintegy 80 detektívregénye és nagy sikereket arató West End-i színpadi darabjai miatt emlékezetes. A Guinness Book of World Records szerint Christie - William Shakespeare mellett - a világ minden idők legtöbb eladott könyvét elérő író. Csak a Biblia ért el magasabb eladott példányszámot.

Agatha Christie otthona

Agatha Christie otthona

Nemrég fejeztem be Agatha Chrisite minden részletre kiterjedő életrajzának olvasását. Az életrajzi könyv érzékletes írásokat közöl Agatha otthonairól. A felnőttkoriról eképpen számol be: 'Agatha titkos és mély szenvedéllyel csüggött a birtokon. Ashfield iránti régi érzéseit kivetítette Greenwayre, bár ez a ház nem pótolhatta a régi otthont - mindig is Ashfield maradt az a hely, ahol teljesen elengedhette magát, ahol maradéktalanul boldog lehetett. Greenway azonban különleges volt, és nagyon mélyen beitta magát az érzékeibe, a képzeletébe.

Agatha Christie Rajongói Klub

Agatha Christie Rajongói Klub

Ha szeretnétek többet megtudni Agatha csodás műveiről vagy életéről látogassatok meg az oldalt! Én elég nagy könyvgyűjteménnyel rendelkezem úgyhogy igyekszem minden könyvről részletes ismertetőket illetve ízelítőket feltenni az oldalamra! Ha Te is Agatha Christie fan vagy akkor jelentkez a Rajongói Klubba!

Agatha Christie rajongói oldal

Agatha Christie rajongói oldal

Ez az oldal azért született, hogy Agatha Christie-t megszeretetthessük az őt még nem ismerőkkel, illetve a rajongóinak tudását bővítsük. A weblapon megtalálhatóak a művei, melyek történetébe bele is olvashatunk. A történetek szereplőiről és életrajzáról is sokmindent megtudhatunk az oldalon böngészve.

Agatha Christie titokzatos élete: amiről csak kevesen tudnak

Agatha Christie titokzatos élete: amiről csak kevesen tudnak

Háromezer éves elefántcsont tárgyakból nyílt kiállítás március közepén a londoni British Museumban. A tárlat érdekessége, hogy a bemutatott kincsek egy részét Agatha Christie, a detektívregények koronázatlan királynője tisztította meg, mégpedig arckrémmel - írta internetes oldalán a BBC.

Hirdetés
Agatha Christie történész szemmel (pdf)

Agatha Christie történész szemmel (pdf)

Talán többen egyetértenek velem abban, hogy Agatha Christie krimijei élvezetes olvasmányok. Jó érzés találkozni régi ismerőseinkkel, Miss Jane Marple-val, Hercule Poirot-val, Ariadne Oliverrel, vagy Tommy és Tuppence Beresforddal; fölfedezni egy- egy jól ismert szófordulatot, ha értik, mire gondolok. És persze megpróbálni megfej- teni a krimit. Közben az ember észre sem veszi, hogy ha sosem járt Angliában, akkor is mennyi mindent megtud az angolokról, szokásaikról, elszigetelődésre hajlamos természetükről, az idegenekkel szembeni fenntartásaikról, ellenszenvükről. Egy szép napon aztán rájön, hogy amit olvas, az nem pusztán egy krimi, hanem egy darabka művelődés-, vagy társadalomtörténet.

Agatha Christie világa

Agatha Christie világa

Agatha Christie világa - Agatha Christie sikerének titka az endorfin és a szerotonin volt - állítja három brit neuronyelvész. A londoni, a birminghami és a warwicki egyetem kutatói az Agatha-program keretében megállapították, hogy azok a nyelvi modellek, amelyeket használt, aktív tevékenységre ösztönözték az olvasó agyát.

Átalakulnak Agatha Christie klasszikus detektívfigurái

Átalakulnak Agatha Christie klasszikus detektívfigurái

A Disney stúdió bejelentése szerint Ms. Marple megfiatalodik, Poirot pedig megizmosodik: az előbbi szerepében Jennifer Garnert, utóbbiéban Jean-Claude van Damme-ot fogjuk hamarosan viszontlátni.

Az ABC-gyilkosságok - The A.B.C. Murders

Az ABC-gyilkosságok - The A.B.C. Murders

Hercule Poirot, a nyugalomba vonult mesterdetektív egy szép nyári napon különös levelet kap. Az önmagát ABC-nek nevező levélíró felhívja a detektív figyelmét arra, hogy egy Andover nevű városban június 21-én bűntény fog történni. S valóban: a megadott napon és a megnevezett városban megölnek egy A betűvel kezdődő nevű nőt.

Az ártatlanság bizonyítása

Az ártatlanság bizonyítása

A kiváló Agatha Christie-filmfeldogozás alaposan megdolgoztatja a szürkeállományt, melyet remek színészi alakítások és Dave Brubeck jazz-filmzenéje tesz igazán emlékezetessé. Szereplők: Donald Sutherland, Faye Dunaway, Sarah Miles, Christopher Plummer, Ian McShane, Diana Quick

Az órák - The Clocks

Az órák - The Clocks

Sheila Webb hivatásos gyors- és gépírónő. A Wilbraham Crescenten lakó Miss Pebmarsh személyesen őt kérte telefonon az irodától, így Sheila elindul. 'Nyisson csak be', szólt az utasítás. Be is nyit, bemegy a nappaliba, ahol egy csomó órát talál - meg egy hullát. Ekkor ér haza Miss Pebmarsh, aki majdnem rálép a halottra, mert... vak. És esküszik rá, hogy ő nem rendelt gépírónőt....

David Suchet

David Suchet

David Suchet OBE (Egyesült Királyság, Anglia, London, 1946. május 2. - ) angol színész. Legismertebb alakítása Hercule Poirot. John Suchet ismert televíziós hírolvasó testvére. Felesége 1976 óta Sheila Ferris, gyermekeik Robert és Katherine.

Elbúcsúzik Poirot

Elbúcsúzik Poirot

David Suchet, akit Poirot megfromálójaként minden Agatha Christie-fan imád és tisztel, a minap bejelentette, hogy még egy sztorit hajlandó leforgatni a belga detektív kalandjaiból, aztán végleg leteszi az álbajuszt, és más szerepekre koncentrál majd.

Tuti menü