Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Agatha Christie linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Agatha Christie képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: agathachristie.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 84 db
4:50 from Paddington - Hidden object játék magyarul

4:50 from Paddington - Hidden object játék magyarul

A játékok lényege a tárgykeresés, amit sokszor kombinálnak eszközök megkeresésével (pl. kulcs egy ajtóhoz), amiket használni kell a továbbjutáshoz. Ebben hasonlítanak a 'room escape' játékokhoz, amiket szintén nagyon szeretek. Grafikailag gyönyörűek, és a sok ötletes megoldás miatt sokszor hajnalig nyomom, mert egyszerűen nem lehet betelni velük. Vigyázat, függőséget okozhat! :)

A harmadik lány - Third Girl

A harmadik lány - Third Girl

Poirot-hoz különös látogató érkezik: Norma Restarick, aki azzal keresi meg a felügyelőt, hogy lehetséges, hogy megölt valakit. Többet azonban nem lehet megtudni róla, mert amilyen gyorsan érkezik, olyan hirtelen tűnik el. Csupán a véletlen játéka, hogy Ariadne, a felügyelő barátja éppen abban a háztömbben lakik, ahol Norma...

A kalandor írónő kalandjai

A kalandor írónő kalandjai

Agatha Christie életének egy fontos szakaszát mutatja be most a British Museum új kiállítása . Amikor elvált hűtlen férjétől az angol írónő, felszállt az Orient-Expresszre, és útja végére nemcsak leghíresebb regényeinek élményanyagát kapta meg, hanem egy új életet is, Max Mallowan régész mellett.

A krimi elolvashatatlansága

A krimi elolvashatatlansága

A krimi mindmáig a populáris irodalom egyik emblematikus műfaja: mintegy százhúsz éve népszerű, folyamatosan és tömegesen jelen van a nyugati kultúrában (W. Winks adatai szerint például az 1970-es évek végén minden tizedik megjelenő könyv krimi volt),1 saját -belső- műfajtörténetekkel dicsekedhet, és jelenleg is virágzik, méghozzá egyre nemzetközibbé válva (gondoljunk a skandináv krimik nemzetközi sikerére) és egyre újabb változatokat létrehozva: ilyen például a cyberpunk, a feminista krimi, vagy a történelmi krimisorozatok áradata. Vagyis a műfaj a jelek szerint olyan belső dinamikával rendelkezik, amely a képlet merevnek tűnő határait feszegetve működik,2 s amelyet egyébként inkább a magas irodalommal szoktunk összefüggésbe hozni.

A kutya se látta

A kutya se látta

Hercule Poirot éppen reggeli postáját olvasgatja. Hastings kapitány meglepődik rajta, hogy egy levelet egymás után kétszer is végigfut. Megkérdezi, ki írta és miről van benne szó, mire a belga detektív átnyújtja. Hastings mérges lesz: hisz a levél nem is szól semmiről! Miss Emily Arundell, minden kétséget kizáróan egy vénlány, Poirot segítségét kéri. Poirot nem habozik, és nemsokára útra kél. Miss Arundell házán ,,Eladó vagy kiadó' tábla lóg. Ki - derül ugyanis, hogy nemrégiben meghalt. És mivel Agatha Christie szövi a mese szálát, sejthetjük, hogy nem természetes halállal. Poirot-t ez alkalommal nemcsak kis szürke sejtjei vezetik nyomra, hanem egy kedves foxterrier is.

A női nyomozó és női bűnözők Agatha Christie regényeiben (pdf)

A női nyomozó és női bűnözők Agatha Christie regényeiben (pdf)

Agatha Christie detektívtörténeteinek utolsó lapjait ízlelgetve visszaemlékszünk a hátunkon végigfutó finom borzongásra, a fantáziánk által végtelen számban kiötlött megoldások sokaságára és a szinte mindig felmerülő kérdésre: vajon hogy csinálta. Egy könnyed mosollyal konstatáljuk, hogy az alkalmi kaland jól végződött, s még karosszé- künk megnyugtató kényelmét sem kellett elhagynunk. Az úgynevezett ponyvairodalom parádés megoldásainak és váratlan fordulatainak mesterien megkomponált együttesében azonban nem szabad szem elől tévesztenünk, hogy ez a műfaj, bár sokan és sokat tá- madták és támadják, kiválóan alkalmas arra, hogy bizonyos nézőpontokat, alternatívá- kat, lehetőségeket igen széles közönséghez juttasson el. Ezt teszi a híres krimiírónő is, akkor, amikor legismertebb regényeiben a bűn természetrajzának hálójában a bűnöző és a bűnüldöző szerepébe gyakran nőket pozícionál: gondoljunk csak a lelkes Mary Westmacottra, vagy Tuppence-ra, de ne felejtsük el az utánozhatatlan Miss Marple-t, aki az idők során a női detektívek egyik ősanyjává nőtte ki magát.

A titkos ellenfél - The Secret Adversary

A titkos ellenfél - The Secret Adversary

1915. március 7-én torpedótalálat érte a Lusitánia nevű hajót. A menekülésre váró fiatal amerikai lányt, Jane Finnt azzal a kéréssel szólítja meg ismeretlen útitársa, hogy hazafias kötelességből juttasson el egy nagyon fontos dokumentumot Londonba, az amerikai nagykövetségre...

A titokzatos Kék Vonat - The Mystery of the Blue Train

A titokzatos Kék Vonat - The Mystery of the Blue Train

Nincs is kedvezőbb helyszín egy rabláshoz, mint a -milliomosok vonatának- nevezett Kék Vonat. Azonban azzal senki sem számolt, hogy a vonaton utazik a világ egyik legjobb magándetektívje, Hercule Poirot is.

A titokzatos stylesi eset -The Mysterious Affair at Styles

A titokzatos stylesi eset -The Mysterious Affair at Styles

Az első világháború alatt játszódó regény színhelyére, a stylesi kastélyba hívja barátját sok-sok év elteltével az elaggott, de korántsem szenilis Poirot a Fűggöny-ben és az őszbe csavarodott, de változatlanul romantikus lelkű Hastings, mint mindig, most is hűségesen engedelmeskedik dicső barátjának.

Hirdetés
Agataha Christie filmek listája

Agataha Christie filmek listája

A weboldalon egy csokorba és kategorizálva vannak összegyűjtve az eddig kiadott Agatha Christie filmek. Olvashatunk még ezen kívűl a színészekről, egyes filmekről és érdekességekről....

Agatha Christie - ebook

Agatha Christie - ebook

Online könyveink között rengeteg Agatha Christie könyvet talál. Agatha Christie első regényét, A titokzatos styles-i esetet 1920-ban adták ki, ebben a történetben mutatta be az olvasóknak Hercule Poirot-t, aki azután hosszú időn át, összesen 33 regényben és 54 novellában szerepelt. A másik ismert szereplője Miss Marple, aki A kedd esti klubban (The Tuesday Night Club) szerepelt először, és akit olyan nőkről formált meg, mint saját nagymamája és az ő régi barátnői.

Agatha Christie - élete, művei

Agatha Christie - élete, művei

A portál Agatha Christie élet mutatja be, az olvasó megismerheti az írónő életét, a vele kapcsolatos érdekessségeket, híreket és elolvashatja a művek ajánlásait is. Mindenkit szeretettel várok!

Agatha Christie élete

Agatha Christie élete

Sok minden szeretett volna lenni: operaénekesnő, gyógyszerész és régész. Évekig meg sem fordult a fejében, hogy írással próbálkozzon. Sőt, Miss Marple és Poirot anyja nyolcéves kora előtt még könyvet sem vehetett a kezébe.

Agatha Christie játékok

Agatha Christie játékok

Kiváló logikai képességekkel áldott meg a sors? Jó megfigyelő vagy és szemfüles? De nem tudod, hol kamatoztathatnád a tehetséged? Akkor a DoubleGames gazdag Agatha Christie játékgyűjteménye pont neked való! Töltsd le ezeket a játékokat, hogy próbára tehesd tárgykeresői képességeidet! A legszörnyűbb rejtélyek, a leghátborzongatóbb titkok és a legaljasabb bűncselekmények várnak rád. Képes vagy kinyomozni őket, és leleplezni a tettest? Próbáld ki az Agatha Christie regényei alapján készült játékokat ingyen, és teszteld a képességeidet! Lehet, hogy te vagy a követhező Hercule Poirot? Próbáld ki az Agatha Christie játékokat, és derítsd ki!

Agatha Christie kirúgta volna Poirot-t

Agatha Christie kirúgta volna Poirot-t

A világhírű írónő és hasonló népszerűséggel bíró főhőse között majdnem vége szakadt a 'munkakapcsolat', Agatha Christie ugyanis szerette volna kiűzni magából és műveiből Poirot a vérfrissítés reményében.

Agatha Christie krimijeinek főhőse is mozifilmet kap

Agatha Christie krimijeinek főhőse is mozifilmet kap

Sherlock Holmes már visszatért a mozikba, s bár egyelőre Charlie Chan és Poirot meghúzza magát, de Miss Marple a jelek szerint követni fogja az angol magánnyomozót, hiszen a Disney saját filmet tervez az öreg hölgynek.

Agatha Christie krimikalauz  - Avagy gyilkosságok ABC-ben

Agatha Christie krimikalauz - Avagy gyilkosságok ABC-ben

A Christie-krimikedvelők kézikönyvének szánt kötet vázát Agatha Christie összes krimi tárgyú regényének és novellájának ismertetése alkotja, amelyben a megjelenésre vonatkozó információik mellett a tartalom beharangozó leírása, az adott műre vonatkozó érdekességek (címmagyarázat, a keletkezés körülményeit, kétnyelvű irodalmi idézetek, kritikák stb.) és a szereplőknek az írónő érzékletes jellemzéseivel megtoldott bemutatása található.

Tuti menü