Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hercule Poirot képes leírás - Agatha Christie.tlap.hu
részletek »

Hercule Poirot - Agatha Christie.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: agathachristie.tlap.hu » Hercule Poirot
Keresés
Találatok száma - 8 db
David Suchet

David Suchet

David Suchet OBE (Egyesült Királyság, Anglia, London, 1946. május 2. - ) angol színész. Legismertebb alakítása Hercule Poirot. John Suchet ismert televíziós hírolvasó testvére. Felesége 1976 óta Sheila Ferris, gyermekeik Robert és Katherine.

Elbúcsúzik Poirot

Elbúcsúzik Poirot

David Suchet, akit Poirot megfromálójaként minden Agatha Christie-fan imád és tisztel, a minap bejelentette, hogy még egy sztorit hajlandó leforgatni a belga detektív kalandjaiból, aztán végleg leteszi az álbajuszt, és más szerepekre koncentrál majd.

Hercule Poirot

Hercule Poirot

Hercule Poirot Agatha Christie angol krimiírónő több regényének és novellájának főszereplője, belga származású magándetektív. Poirot külseje nagyon jellegzetes. Alacsony termetű, tojásfejű, rendkívül díszes és ápolt bajuszú, macskazöld szemű férfi, akinek az öltözködése mindig kényesen elegáns. Szeret színpadiasan és titokzatosan viselkedni, amivel néha kétségbeesésbe kergeti barátját, Hastings kapitányt, illetve a Scotland Yard nyomozóját, Japp felügyelőt. Gyakran hivatkozik a kis szürke agysejtekre, mint segítőtársaira a bűnügyek megoldásában.

Hercule Poirot - Agatha Christie kis belgája

Hercule Poirot - Agatha Christie kis belgája

Szégyen, nem szégyen, nem tudok igazán sokat a belgákról. Királyságban élnek. (Egykor az egyik belga királylány, Stefánia a közkedvelt Sissi menye lett.) Az országuk kicsi, de jelentős és igazán európai. (Brüsszelről kinek ne jutna eszébe az Európai Unió?) Állítólag finom sört főznek és szeretnek kerékpározni. Vagy hollandul beszélnek, vagy franciául, utóbbi esetben vallonok, akik többségében még ma is katolikusok. Vajon Agatha Christie mennyit tudott róluk az 1910-es évek végén, amikor megalkotta Hercule Poirot, a zseniális, de különc belga nyomozó figuráját?

Kié a legtökéletesebb bajusz?

Kié a legtökéletesebb bajusz?

Agatha Christie születésnapján Poirot megszemélyesítőinek nyomába eredtünk. Kié a legpöndörebb bajusz? A legszebb tojásfej? Melyik volt a legelbaltázottabb regényadaptáció? És mi közük van a japánoknak a tojásfejű belgához? Mindenre fény derül.

Lehet-e szeretni Hercule Poirot-t?

Lehet-e szeretni Hercule Poirot-t?

A Halál a Níluson fondorlatos gyilkosság átlagos szerelmi történet köré szőve. A gazdag, gyönyörű örökösnő, Linnet Ridgeway beleszeret Jacqueline de Bellefort szegény sorú jegyesébe, Simon Doyle-ba. Pár hónap múlva az újdonsült szerelmesek összeházasodnak, amibe Jacqueline nem bír belenyugodni. Ezért elhatározza: mindenhova követni fogja őket. Többek között egy nílusi hajóútra is, ahol aztán bekövetkezik az a bizonyos gyilkosság, amelynek elkövetőjét az éppen a hajón tartózkodó Hercule Poirot-nak kell felderítenie, majd lelepleznie. És megállítani a vele elszabaduló poklot.

Poirot  David Suchet-féle tv-Sorozat

Poirot David Suchet-féle tv-Sorozat

Kedvenc sorozatom már sok hosszú éve, a kiváló brit alkotás, Poirot történetei. (Dame) Agatha Christie a kitalálója a furcsa piperkőc belga detektívnek, aki a kiváló angol írónő több híres regényének és novellájának főhőse.

Sir Peter Ustinov - Poirot

Sir Peter Ustinov - Poirot

A sokoldalú Ustinovot a Forró milliók társírójaként 1968-ban a legjobb eredeti forgatókönyv kategóriában jelölték Oscar-díjra. Sokak emlékezetében detektívként marad meg: több filmen játszotta Hércule Poirot-t, Agatha Christe különc, fura bajszú teremtményét.

Tuti menü