Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Élete képes leírás - Agatha Christie.tlap.hu
részletek »

Élete - Agatha Christie.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: agathachristie.tlap.hu » Élete
Keresés
Találatok száma - 6 db
Agatha Christie - élete, művei

Agatha Christie - élete, művei

A portál Agatha Christie élet mutatja be, az olvasó megismerheti az írónő életét, a vele kapcsolatos érdekessségeket, híreket és elolvashatja a művek ajánlásait is. Mindenkit szeretettel várok!

Agatha Christie élete

Agatha Christie élete

Sok minden szeretett volna lenni: operaénekesnő, gyógyszerész és régész. Évekig meg sem fordult a fejében, hogy írással próbálkozzon. Sőt, Miss Marple és Poirot anyja nyolcéves kora előtt még könyvet sem vehetett a kezébe.

Agatha Christie mama

Agatha Christie mama

Hasonlítani a hajnali piacra ballagó öregasszony stílusához lehet, aki az egész délelőttöt arra szánja (illetve amíg a piac ki nem ürül), hogy elmesélje, cifrázza, ragozza, a disznó vő miképpen csalta meg a lányát, hogyan torkollott a csalás erőszakba, hogyan oldotta meg végül is a helyzetet ő, az anyós, a maga meditatív zsenialitásával.

Agatha Christie történész szemmel (pdf)

Agatha Christie történész szemmel (pdf)

Talán többen egyetértenek velem abban, hogy Agatha Christie krimijei élvezetes olvasmányok. Jó érzés találkozni régi ismerőseinkkel, Miss Jane Marple-val, Hercule Poirot-val, Ariadne Oliverrel, vagy Tommy és Tuppence Beresforddal; fölfedezni egy- egy jól ismert szófordulatot, ha értik, mire gondolok. És persze megpróbálni megfej- teni a krimit. Közben az ember észre sem veszi, hogy ha sosem járt Angliában, akkor is mennyi mindent megtud az angolokról, szokásaikról, elszigetelődésre hajlamos természetükről, az idegenekkel szembeni fenntartásaikról, ellenszenvükről. Egy szép napon aztán rájön, hogy amit olvas, az nem pusztán egy krimi, hanem egy darabka művelődés-, vagy társadalomtörténet.

Jó könyv - Agatha Christie

Jó könyv - Agatha Christie

Ez az oldal azért jött létre, hogy ha olvastál egy jó könyvet, másokkal is megoszhasd. Itt találsz információkat Agatha Christie életéről, regényeiről, novelláiról, verses köteteiről és a könyveiben előfoduló híres szereplőkről.

Nagymamám, Agatha Christie

Nagymamám, Agatha Christie

Nevető szőke fiatalember, csinos asszony, mosolygós nagymama és könyvébe mélyedő, kalapos úr ücsörög a megbarnult képen, egy hamisítatlan angol kúria előtt. Agatha Christie, a férje, Max Mallowan, a lánya, Rosalind és unokája, Mathew Pritchard. Boldog békeidőknek tűnnek, és Pritchard emlékei szerint valóban azok is voltak.

Tuti menü